De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kembang Kol Tumis Asam Pedas
Pittige bloemkoolschotel met wortel en doperwten
Ingrediënten:
- 500 gr. bloemkool
- 100 gr. wortel
- 25 gr. doperwtjes
- 300 ml. water
- 4 rawits
- 3 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- halve ui
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel sambal lampung
- halve eetlepel maïzena
- halve eetlepel water
- zout
- suiker
- olie
Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes, de wortel in schuine plakken, de ui in halve ringen en de tomaat grof. Hak de knoflook en rawits fijn. Bak de ui en knoflook in de olie tot het geurt. Voeg de tomaat en rawits toe en bak mee. Voeg de tomatenketchup, sambal lampung, zout, suiker, bloemkool, wortel en doperwtjes toe en roer goed door. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Stoof de groenten gaar. Los de maïzena op in het water en bind daarmee de saus.