Batagor Bandung Dua
Knapperige vispangsits met een rijke pindasaus
Ingrediënten:
- 250 gr. visfilet
- 100 gr. maizena
- 500 ml. dunne santen
- 15 pangsitvellen
- 5 teentjes knoflook
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel peper
- 1 ei
- 1 eetlepel olie
- olie om te frituren
Batagor pindasaus:
- 100 gr. geroosterde pinda's
- 2 dl. heet water
- 4 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- ketjap manis
- limoensap
Bereiding:
Hak de visfilet heel fijn en rasp de 5 teentjes knoflook. Maak een dik papje van 2 eetlepels maizena met water en houd dit apart. Meng de vis met de geraspte knoflook, peper, ei, maizena, 1 eetlepel olie, santen, vissaus en suiker. Zorg dat alles goed gemengd is. Leg op elk pangsitvel een lepel vulling en vouw dit dicht. Plak de randen met het maizenapapje dicht. Frituur deze pangsits goudbruin en krokant.
Voor de pindasaus: Hak de knoflook en lomboks fijn en bak ze in wat olie tot het gaat geuren. Stamp de pinda's fijn en meng ze met het water, zout en suiker. Voeg dit bij de gebakken knoflook en lomboks en kook de saus tot de gewenste dikte. Leg de pangsits op een bord en schenk er de pindasaus over. Besprenkel met ketjap manis en limoensap.