De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Saus Mangga
Gebakken, grote garnalen met een mango salsa
Ingrediënten:
- 100 gr. mango
- 50 gr. suiker
- 1,5 dl. water
- 10 grote garnalen
- 1 sjalot
- 1 rode lombok
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels vissaus
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
Snijd de mango in kleine blokjes en rasp de knoflook. Snipper de sjalot en de lombok fijn. Kook het water, voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Kook het water in tot een siroop. Marineer de garnalen 15 min. in 1 lepel limoensap, peper en zout en bak ze in wat olie gaar. Schep ze uit de pan in een schaal. Meng de mango met 1 lepel limoensap, vissaus, suikersiroop, knoflook, sjalot en lombok en roer het goed door. Verdeel de mango over de garnalen en serveer direct.