De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Udang Kuah Asam Pedis Dua
Garnalen in een hete lichtzure saus
Ingrediënten:
- 300 gr. garnalen
- 3 dl. water
- 2 lente-uitjes
- 1 serehstengel
- 1 limoen
- 1 eetlepel asempasta
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
Bumbu:
- 3 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 3 gedroogde pepers
- 2 teentjes knoflook
Bereiding:
Kneus de sereh en snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Marineer de garnalen 15 min. in limoensap en zout. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het met de sereh tot het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en bak ze mee totdat ze van kleur veranderen. Voeg het water, asempasta en suiker naar smaak toe en stoof de garnalen gaar. Strooi de lente-uitjes voor het opdienen over het gerecht.
download