De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Smoor Ayam Djawa
Gestoofde kip in een kruidige bouillon
Ingrediënten:
- 6 kipkarbonades
- 2,5 dl. kippenbouillon
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 eetlepels ketjap manis
- sap van 1 limoen
- 3 kruidnagels
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Wrijf de kip in met zout, limoensap en ketjap en laat dat 15 min. marineren. Snipper de sjalotten en de knoflook fijn en snijd de lomboks in ringen. Verhit de olie in een wok en bak de kip tot het van kleur verandert. Voeg de sjalotjes, knoflook, lomboks en kruidnagels toe. Schep het geheel voor enkele min. goed door. Voeg de bouillon toe en stoof de kip gaar.
download