De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tempeh Masak Gurih
Tempeh gestoofd in een pittige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 400 gr. tempeh
- 4 dl. santen
- 2 serehstengels
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 1 theelepel gula merah
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 4 gedroogde pepers
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 3 kemirienoten
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken en frituur ze goudbruin in ruime, hete olie. Kneus de serehstengels. Snipper de sjalotjes, pepers, knoflook en lomboks fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het samen met de daun salam, daun djeruk purut en de sereh in 3 eetlepels olie tot het begint te geuren. Voeg de tempeh toe en schep het voorzichtig door. Voeg de santen, suiker en het zout toe, breng het aan de kook en laat de saus rustig stoven tot de gewenste dikte is bereikt.