De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Telor Masak Kacang
Gefrituurde eieren in een pittige pindasaus
Ingrediënten:
- 10 hardgekookte eieren
- 5 dl. water
- 1 rode lombok
- 1 groene lombok
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel asempasta
- 2 theelepels gula djawa
- halve eetlepel zout
- olie
Bumbu:
- 100 gr. geroosterde pinda's
- 3 sjalotten
- 3 gedroogde lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode rawit
- kwart theelepel trassi
Bereiding:
Verhit ruim olie en frituur de eieren tot ze goudbruin zijn, houd ze apart. Snijd de rode en groene lomboks in schuine ringen. Verwijder de nerf uit de daun djeruk purut en snijd ze heel fijn. Snijd voor de bumbu de sjalotjes, lomboks, knoflook en rawit fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in 1 eetlepel olie tot het begint te geuren. Voeg de lombokringen, daun salam en daun djeruk purut toe en schep het goed door. Voeg de eieren, asempasta, ketjap, zout en gula djawa toe en schep het door. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus stoven tot de gewenste dikte.