De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Opor Manuk
Gestoofde kip in een kruidige kokossaus
Ingrediënten:
- 500 gr. kip
- 4 dl. santen
- 3 cm. kaneelstok
- 3 kruidnagels
- halve noot nootmuskaat
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 cm. kencur
- 2 cm. djahe
- 3 cm. laos
- 1 theelepel peperkorrels
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- zout
Bereiding:
Rasp de nootmuskaat. Schil de kencur, djahe en laos en snijd het fijn. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het samen met de kaneel, kruidnagels en nootmuskaat tot het gaat geuren. Voeg de kip toe en bak de kip tot het van kleur verandert. Voeg de santen toe en breng het geheel aan de kook. Stoof de kip gaar en kook de saus in.
download