De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Balado Terong Ayam
Gebakken aubergine met kippengehakt en een pittige saus
Ingrediënten:
- 300 gr. aubergine
- 100 gr. kippengehakt
- 1,5 dl. water
- limoensap
- zout naar smaak
- olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 2 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 2 eetlepels olie
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de aubergine in blokjes, bestrooi ze met zout en laat het 10 min. intrekken. Was de blokjes en dep ze goed droog. Verhit genoeg olie, bak de aubergine gaar en laat het goed uitlekken. Snijd de sjalotjes, lomboks, knoflook en tomaten klein en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg het kippengehakt toe en bak het tot het van kleur verandert. Voeg het water toe, breng het aan de kook en stoof tot de kip gaar is en de saus goed is ingekookt. Voeg het limoensap toe en roer alles goed door. Schenk de saus over de aubergine.