De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tahu Tek
Gefrituurde tahu en tempeh met een pittige pindasaus
Ingrediënten:
- 150 gr. tauge
- 1 blok tahu
- 1 blok tempeh
- 2 aardappelen
- 3 hardgekookte eieren
- bawang goreng
- kroepoek
- lontong
- water
Bumbu:
- 150 gr. geroosterde pinda's
- 4 rode rawits
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels petis udang
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de tahu en tempeh in blokjes en frituur het afzonderlijk van elkaar goudbruin. Laat het goed uitlekken. Kook de aardappels half gaar, snijd ze in blokjes en frituur ze goudbruin. Zet de tauge een paar min. in heet water en laat het goed uitlekken. Snijd de eieren in parten. Snijd de rawits, lomboks en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg wat water toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.
Leg de aardappels, tahu en tempeh op een schaal. Leg de eieren er omheen. Verdeel de tauge over het gerecht en schenk de saus er over. Bestrooi het geheel met bawang goreng en serveer er blokjes lontong en kroepoek bij.