De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Agar-Agar Santen Gula Djawa
Pudding van agar-agar met Javaanse suiker en kokosmelk
Ingrediënten:
- 150 gr. gula djawa
- 100 gr. kristalsuiker
- 1 ltr. water
- 2 dl. santen
- 1 pakje witte agar-agar
- 1 ei
- 1 daun pandan
- zout naar smaak
Bereiding:
Spoel een grote vorm of kleine vormpjes om met water. Breng 2 dl. water met de daun pandan aan de kook en laat de gula djawa en kristalsuiker al roerend oplossen. Breng ondertussen 8 dl. water aan de kook en roer het zakje agar-agar er door. Giet de agar-agar al roerend bij de opgeloste suiker in de pan. Mix het ei met de santen en wat zout schuimig en roer dit meteen door de kokende agar-agar. Verwijder de daun pandan en schenk de hete massa in de vorm(en). Laat het afkoelen en in de koelkast verder opstijven.
download