De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sateh Pisang Kacang
Spiesjes van banaan met pinda's en chocoladesaus
Ingrediënten:
- 125 gr. geroosterde pinda's
- 3 bananen
- 1 eetlepel cacaopoeder
- gecondenseerde melk
Beslag:
- 70 gr. patentbloem
- 40 gr. rijstmeel
- 15 gr. tapiocameel
- 1,5 dl. ijswater
- halve theelepel bakpoeder
- kwart theelepel vanillepoeder
- kwart theelepel zout
Bereiding:
Snijd de bananen in stukken van 2 cm. en rijg telkens drie stukjes banaan aan een satehstokje. Stamp de pinda's grof. Zeef het cacaopoeder en roer het door de gecondenseerde melk. Meng voor het beslag alle droge ingrediënten goed door elkaar. Giet al roerend beetje bij beetje het ijswater toe tot je een dik beslag hebt. Verhit ruim olie niet al te heet. Dompel de bananensateh in het beslag, rol het door de pinda's en frituur ze mooi bruin. Leg de sateh's op een schaal en serveer de gecondenseerde chocolademelk er bij.