De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pastei Basah Dua
Gefrituurde pasteitjes met kip en groentevulling
Ingrediënten:
Deeg:
- 500 gr. bloem
- 80 gr. margarine
- 2 dl. water
- 1 eiwit
- bloem
- zout
- olie
Vulling:
- 150 gr. kippengehakt
- 75 gr. sperziebonen
- 75 gr. wortels
- 1 dl. melk
- 10 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 lente-uien
- 2 eieren
- selderie
- 3 eetlepels margarine
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakken. Rasp de knoflook en snijd de sjalotten in dunne ringen. Snijd de wortels in blokjes, de sperziebonen klein, de lente-uien in ringen en de selderie fijn. Verhit de margarine in een pan en bak de sjalotten en knoflook tot ze geuren. Voeg het kippengehakt toe en bak tot het van kleur verandert. Doe de wortels, sperziebonen, peper, zout en suiker erbij en roer de melk erdoor. Breng aan de kook en stoof de groenten beetgaar. Voeg de lente-uien, eiplakken en selderie toe. Laat de vulling afkoelen.
Meng de bloem, margarine, lauw water en zout tot een deeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg dun uit. Steek cirkels uit en leg op elk een eetlepel vulling. Klop het eiwit los en bestrijk de randen. Vouw het deeg dicht en druk de randen stevig aan. Verhit de olie en frituur de pasteitjes goudbruin en krokant.