Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Cumi-Cumi Goreng Djawa
Rendang Ragi
Onde-Onde Kacang Hijau
Ayam Panggang Kunyit
Sambal Sotong Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Sotong Dua
Gestoofde inktvis in pittige tomatensaus
Ingrediënten:
- 3 grote inktvissen
- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 cm. djahe
- 1 eetlepel sambal lampung
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel asemwater
- 2 eetlepels olie
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de inktvissen in repen. Snijd de sjalotten, djahe, lomboks en knoflook fijn en fruit dit in de hete olie tot het begint te geuren. Voeg het asemwater, de sambal en de tomatenpuree toe en roer het goed door. Breng het geheel op smaak met zout en suiker. Voeg de inktvis toe en laat het stoven tot het gaar is.
Sambal Sotong Dua