De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Babi Smoor Pedis
Gesmoord varkensvlees in bouillon
Ingrediënten:
- 500 gr. fricandeau
- trassi
- zwarte peper
- ketumbar
- djinten
- kunyit
- ketjap manis
- 200 cc. santen
- citroensap
- asem
- 3 eetlepels bruine suiker
- 5 dl. kippenbouillon
Bumbu:
- 2 rode lomboks
- 3 tomaten
- 2 uien
- 5 tenen knoflook
- 1 schijf djahe
- 1 schijf laos
- azijn
- olie
Bereiding:
Snipper de lomboks, uien en knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Maak de bumbu fijn in de vijzel. Snijd de fricandeau in kleine stukjes en in een beetje olie aanbraden. Voeg de trassi toe en bestrooi dit met zwarte peper, ketumbar, djinten en kunyit. Laat dit even bruin braden en voeg dan een flinke scheut ketjap en de santen toe. Roer alles goed door. Voeg de bumbu toe en roer het geheel weer door. Voeg nu het citroensap, asem, suiker en kippenbouillon toe en laat het geheel ca. 2 uur stoven. Lekker met witte rijst en een salade van kouseband.