De nieuwste recepten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Tahu Gimbal Semarang
Tofu en groenten met garnalen en pindasaus
Ingrediënten:
- 1 blok tahu
- 100 gr. tauge
- 100 gr. witte kool
- 4 eetlepels bawang goreng
- olie
Gimbal Udang:
- 100 gr. garnalen
- 100 gr. bloem
- 1 dl. water
- 2 tenen knoflook
- 1 lente-ui
- 1 eetlepel limoensap
- peper
- zout
Pindasaus:
- 100 gr. geroosterde pinda's
- 2 dl. heet water
- 8 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels gula djawa
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes van ongeveer 2 cm en frituur deze in hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de gebakken tahu goed uitlekken op keukenpapier. Snijd de kool in dunne repen van ongeveer een halve cm breed en blancheer deze samen met de tauge enkele minuten in kokend water. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken.
Voor de gimbal udang meng je eerst het limoensap door de garnalen en laat je dit 15 minuten marineren. Maak een beslag van de bloem, peper, zout en water. Rasp de knoflook fijn en snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Meng de knoflook en lente-ui door het beslag. Neem een eetlepel beslag, leg hier enkele garnalen op en bak dit in hete olie tot het beslag goudbruin is en de garnalen gaar zijn. Snijd de gimbal udang na het bakken in repen van ongeveer 3 cm lang.
Voor de pindasaus maal je eerst de geroosterde pinda's, rawits, knoflook en zout fijn tot een pasta. Voeg hier de ketjap manis en gula djawa aan toe en meng goed. Roer er vervolgens het hete water door tot een gladde saus ontstaat.
Verdeel de tauge en kool over een serveerschaal. Leg hier de gebakken tahu en gimbal udang repen bovenop. Schenk de pindasaus over het gerecht en strooi er tot slot de bawang goreng over. Serveer direct.