Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Terong Bakar Pedis

Gegrilde aubergine met pittige kruidenpasta


Ingrediënten:

- 1 aubergine
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 6 rode rawits
- 10 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 eetlepel ebi
- 1 theelepel gula djawa
- zout naar smaak

Bereiding:

Week de ebi 5 min. in heet water. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk ze met 3 eetlepels olie. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de sjalotten, rawits, lomboks en uitgelekte ebi. Maal het mengsel tot een grove pasta, gebruik een vijzel of blender. Fruit de pasta met de gula djawa en zout in de resterende olie. Rooster de aubergineplakken op een grill of in de oven tot ze zacht zijn en bestrijk ze met de bumbu tijdens het grillen.

download