De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Terong Bakar Pedis
Gegrilde aubergine met pittige kruidenpasta
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 4 eetlepels olie
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 6 rode rawits
- 10 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 eetlepel ebi
- 1 theelepel gula djawa
- zout naar smaak
Bereiding:
Week de ebi 5 min. in heet water. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk ze met 3 eetlepels olie. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de sjalotten, rawits, lomboks en uitgelekte ebi. Maal het mengsel tot een grove pasta, gebruik een vijzel of blender. Fruit de pasta met de gula djawa en zout in de resterende olie. Rooster de aubergineplakken op een grill of in de oven tot ze zacht zijn en bestrijk ze met de bumbu tijdens het grillen.
download