De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Telor Kentang
Gestoomde eieren en aardappelen in kruidige kokossaus
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 6 aardappelen
- 3 dl. santen
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel olie
- zout
- olie om te frituren
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 4 kemirienoten
- 3 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel nootmuskaat
- peper
Bereiding:
Kook de eieren hard, laat ze in koud water schrikken en pel ze. Kook de aardappelen 10 min., snijd ze in blokjes en frituur ze verder gaar en bruin.
Maal voor de bumbu de sjalotten, lomboks, knoflook, kemirienoten, laos, kunyit, ketumbar, nootmuskaat en peper tot een pasta. Bak deze pasta in olie tot het gaat geuren. Voeg de santen toe en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes en de eieren toe en roer alles goed door. Voeg zout en ketjap manis toe en kook de saus tot de gewenste dikte.