De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Malbi Tanjung Pinang
Gestoofd rundvlees met ananas en kruidenpasta
Ingrediënten:
- 500 gr. rundvlees
- 150 gr. ananas
- 1 ltr. water
- 3 cm. laos
- 3 cm. kaneel
- 3 kruidnagels
- 3 extra lomboks
- 10 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels bawang goreng
- 1 eetlepel asemwater
- 2 theelepels djinten
- 1 theelepel nootmuskaat
- zout
- peper
Bumbu:
- 7 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 2 cm. djahe
- 1 theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
Roti Jala:
- 200 gr. bloem
- 375 ml. water
- 1 ei
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd het rundvlees in dobbelstenen en plet de laos. Maal de sjalotjes, knoflook, lomboks, djahe, ketumbar en djinten tot een pasta. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de bumbu met de daun salam en laos tot het aroma vrijkomt. Voeg het rundvlees toe en bak tot het kleurt. Doe de kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, zout, peper en asemwater erbij en roer goed. Schenk de ketjap manis en het water erbij en stoof 45 min. op laag vuur. Voeg de ananas toe en stoof verder tot de saus ingedikt is. Snijd de extra lombok in repen en bestrooi het gerecht hiermee samen met de bawang goreng.
Voor de roti jala meng je de bloem, water, ei en zout tot een glad beslag. Verhit een koekenpan en spuit het beslag in een netvorm. Bak de pannenkoeken goudbruin, vouw ze in vieren en serveer bij de malbi.