De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Malbi Daging Sapi
Gestoofd rundvlees in een kruidige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. rundvlees
- 4 eetlepels ketjap manis
- bawang goreng
- voldoende water
- olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- 3 cm. djahe
- 1 theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
- nootmuskaat naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen. Breng het water aan de kook. Schil en snijd de djahe fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg het vlees toe en bak tot het van kleur verandert. Voeg zoveel kokend water toe dat het vlees volledig onderstaat en kook het vlees gaar. Giet de bouillon weg tot je 3 dl. bouillon overhoudt, voeg de ketjap toe en kook de saus in tot de gewenste dikte. Bestrooi het gerecht met de bawang goreng voor het serveren.