De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bebek Goreng
Gefrituurde gemarineerde eend
Ingrediënten:
- 1 eend
- 1,5 ltr. water
- 5 serehstengels
- 2 cm. laos
- 10 daun djeruk purut
- 3 eetlepels limoensap
- olie om te frituren
- zout
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 8 kemirienoten
- 5 cm. djahe
- 5 cm. kunyit
Bereiding:
Snijd de nerf uit de daun djeruk purut en hak de blaadjes grof. Kneus de sereh en laos. Snijd de eend in stukken, wrijf het in met zout en limoensap en laat het voor 30 min. intrekken. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de djahe en kunyit en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta en wrijf de eend met de bumbu in. Laat de eend voor een hele nacht marineren.
Breng het water aan de kook en voeg de eend toe samen met de sereh, daun djeruk purut, laos en wat zout. Kook de eend gaar en dep het volledig droog. Verhit ruim olie en frituur de eend mooi bruin van kleur.