De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Oseng-Oseng Tempeh Pedis
Gefrituurde blokjes tempeh in een pittige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- 8 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 groene lomboks
- 3 cm. laos
- 3 daun salam
- 3 eetlepels ketjap manis
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes en frituur ze goudbruin in hete olie, laat ze goed uitlekken. Snijd de lomboks en sjalotten in ringen, snijd de knoflook in plakjes en kneus de laos. Neem 3 eetlepels olie en fruit de sjalotten en de lomboks. Voeg de laos, knoflook en de daun salam toe en bak alles al roerend goed door tot het geurig begint te ruiken. Voeg de tempeh en de ketjap toe en breng het geheel op smaak met zout.
download