De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kolak Biji Salak
Gekookte zoete aardappelballetjes in een kokossaus
Ingrediënten:
- 250 gr. rode, zoete aardappelen
- 250 gr. gula djawa
- 2,5 dl. water
- 2,5 dl. santen
- 2 daun pandan
- 2 eetlepels maizena
- zout
Bereiding:
Schil de aardappelen, stoom ze gaar en stamp ze tot puree. Meng de puree goed met een kwart theelepel zout en de maizena. Hak de gula djawa in stukjes en breng dit samen met het water aan de kook. Roer dit door tot de gula djawa is opgelost. Maak van de puree kleine balletjes en voeg die toe aan het kokende suikerwater. Zodra de balletjes gaan drijven zijn ze gaar. Zet het vuur uit, maar laat de balletjes in het suikerwater. Breng de santen met een snufje zout en daun pandan aan de kook en laat het op klein vuur zachtjes stoven. Verdeel de warme santen over kommen en leg er enkele aardappelballetjes in met wat suikerwater naar smaak.