De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Puding Persik
Perzikpudding in laagjes
Ingrediënten:
Witte laag:
- 150 gr. suiker
- 5 dl. melk
- 1 dl. perzik sap
- 2 eidooiers
- 1 zakje witte agar-agar
Gele laag:
- 200 gr. perziken, blik
- 150 gr. suiker
- 6 dl. water
- 1 zakje gele agar-agar
- 4 druppels gele kleurstof
Bereiding:
Gebruik voor deze pudding 4 mooie glazen. Met perziksap wordt de siroop uit het blikje bedoelt. Breng voor de witte laag het perziksap, agar-agar, suiker en melk aan de kook. Kluts de eidooiers los en schenk er een beetje hete melk bij en roer dit goed door. Schenk de dooiers bij de hete melk, roer het goed door en haal het van het vuur. Schenk in elk glas een laagje pudding en laat dit opstijven.
Snijd de perziken in kleine stukjes. Breng voor de gele laag het water met de suiker, agar-agar en de gele kleurstof aan de kook. Leg op de afgekoelde laag een laagje perzikstukken en schenk hier de gele laag op. Je kunt de lagen ook dunner maken, maar dan moet je elke keer de pudding warm maken om hem weer vloeibaar te krijgen. Decoreer met slagroom en stukjes perzik.