De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Batagor Bandung
Gefrituurde, gevulde tofupakketjes met garnalen en kip
Ingrediënten:
- 200 gr. garnalen
- 100 gr. kippenvlees
- 10 Won Ton deegvellen
- 1 blok tahu
- 1 lente-ui
- 1 ei
- 7 eetlepels tapiocameel
- 1 eetlepel sesamolie
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Snijd de tahu in 10 vierkante blokken. Hol de blokken in het midden uit. Hak de garnalen en de kip heel fijn en meng dit met het ei, tapiocameel, sesamolie, lente-ui en zout. Vul de holtes in de tahu met het garnalenmengsel en leg elk blokje op een won ton vel. Vouw de hoeken van de vellen naar boven in een punt. Plak de naden dicht met water en frituur de pakketjes in hete olie bruin en krokant. Serveer er een pinda-, ketjap- of chilisaus bij.
download