De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Babi Sayur
Varkensvlees met verschillende groenten
Ingrediënten:
- 250 gr. magere hamlappen
- 125 gr. bloemkool
- 125 gr. broccoli
- 100 gr. Chinese kool
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel hoisinsaus
- 75 ml. kippenbouillon
- halve theelepel maizena
- halve theelepel suiker
- aromat
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels rijstwijn
- zout
- peper
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Het vlees in plakken of blokjes snijden, daarna inwrijven met het zout, knoflook en peper. Het vlees in de wok met olie in 4 min. roerbakken, uit de wok nemen en warm houden. De groenten naar soort in roosjes verdelen of in plakken snijden en even in de overgebleven olie fruiten. Ketjap, hoisinsaus en bouillon toevoegen en alles afgedekt 8 min. laten pruttelen. Maizena gladroeren met de azijn en daarmee de groenten binden, op smaak afmaken met de overige kruiden en aromatiseren met de rijstwijn. Het vlees erbij doen en het geheel nog even doorwarmen.