De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Moho
Gestoomde zoete cakejes met gist
Ingrediënten:
- 500 gr. patentbloem
- 4 theelepels boter
- 2 theelepels zout
- 2 theelepel bakpoeder
- rode kleurstof
Starter:
- 3 eetlepels warm water
- 4 theelepels suiker
- 2 theelepels droge gist
Siroop:
- 100 gr. suiker
- 2,5 dl. water
Bereiding:
Roer voor de starter de suiker door het water totdat de suiker is opgelost. Roer de gist er door en laat het 10 min. staan op een warme plek. Zeef de patentbloem met het bakpoeder en zout. Roer de boter er met een vork door tot een kruimelig geheel. Maak een kuiltje in het midden en schenk daar de suikersiroop en de starter in en kneed het met de hand tot een glad deeg. Kneed het deeg verder op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel deeg, ca. 10 min.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 1,5 uur rijzen. Verdeel het deeg in gelijke porties en doe dit in dunne vormpjes. Bestrijk de bovenkant met een beetje kleurstof en snijd er met een mes een kruis in. Laat ze nogmaals 30 min. staan en stoom de cakejes dan in 20 min. gaar.