Sambal Goreng Kentang Empat

Pittig aardappelgerecht met petehbonen en kruidige bumbu


Ingrediënten:

- 500 gr. aardappelen
- 2 dl. santen
- 15 petehbonen
- 7 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 4 kemirienoten
- 3 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 1 tomaat
- 2 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 1 blokje runderbouillon
- 2 eetlepels asemwater
- 1 eetlepel gula merah
- olie

Bereiding:

Snijd de aardappelen in blokjes en frituur ze goudbruin en gaar, laat ze op keukenpapier uitlekken. Kneus de sereh en de laos. Snijd de petehbonen in tweeën. Maal de lomboks, sjalotten, knoflook, tomaat, djahe, kemirienoten en runderbouillonblok tot een bumbu. Bak de bumbu met de sereh, laos, daun djeruk purut, daun salam en petehbonen tot het gaat geuren. Voeg de santen, asemwater en gula merah toe en roer goed door. Roer de aardappelblokjes erdoor en stoof het gerecht bijna droog.

Sambal Goreng Kentang Empat