De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Kuah Kari
Gekookte kip in een kruidige kokosbouillon
Ingrediënten:
- 1 kg. kippenbouten
- 1 ltr. kokoswater
- 2 daun salam
- bawang goreng
- zout naar smaak
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- 3 cm. laos
- halve eetlepel ketumbar
- 1 theelepel gula merah
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout
Bouillon:
- 5 dl. dikke santen
- 3 daun salam
- 1 kippenbouillontablet
Bereiding:
Snijd de sjalotten, knoflook en laos fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Breng het kokoswater aan de kook en voeg de kip, bumbu, daun salam en het zout toe en kook de kip gaar. Voeg de santen, daun salam en het bouillonblokje toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Kook de saus in tot de gewenste dikte. Strooi voor het opdienen bawang goreng over het gerecht.