De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Ketjap Sederhana
Gebakken kippendijen in een zoete ketjapsaus
Ingrediënten:
- 500 gr. ontbeende kippendijen
- 1,5 dl. water
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 limoenen
- 6 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel peper
- halve theelepel zout
- olie
Bereiding:
Snijd de sjalotten in ringen en snijd de knoflook in plakjes. Pers de limoenen uit. Snijd het vlees in stukken en meng het met het limoensap, peper en zout. Laat het een half uur marineren. Verhit wat olie en bak het vlees gaar, haal het vlees uit de pan en voeg de sjalotten en de knoflook toe en bak dit goudbruin. Doe de kip, het water en ketjap er bij en breng het aan de kook. Laat de saus koken tot de gewenste dikte is bereikt.
download