De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Lampu-Lampu Manado
Gestoomde cakejes in bananenblad met pandansmaak
Ingrediënten:
- 150 gr. rijstmeel
- 100 gr. gula djawa
- 7,5 dl. dikke santen
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 3 eetlepels pandanwater
- daun pandan
- bananenbladeren
Bereiding:
Vorm van de bananenbladeren 15 vierkante bakjes en knip de daun pandan in 15 stukjes. Rasp de gula djawa. Leg op de bodem van elk bakje een stukje daun pandan en bestrooi dat met een theelepel gula djawa. Zeef het rijstmeel en meng het met de suiker en het pandanwater. Giet beetje bij beetje de santen er bij en roer tot een glad beslag. Schenk het beslag in de bakjes, maar zorg er voor dat de gula djawa en het stukje pandanblad op de bodem blijven. Breng een stoompan aan de kook en stoom de cakejes in 30 min. gaar.
download