De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Kembung Bumbu Iris
Gebakken makreel in een pittige tomatensaus
Ingrediënten:
- 500 gr. makreel
- 150 gr. tomaten
- 1 dl. water
- 5 groene lomboks
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 daun salam
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- sap van 1 limoen
- olie
Bereiding:
Wrijf de vis in met limoensap en wat zout en laat het een half uur staan. Frituur de vis in hete olie gaar en laat het goed uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de lomboks in schuine ringen en de ui in halve ringen. Hak de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit een beetje olie en fruit de ui, sjalotten, knoflook, daun salam en de lomboks tot het begint te geuren. Voeg het water, de tomaten, zout en suiker toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de makreel toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.