De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babi Rica Tiga
Pittig gestoofd varkensvlees
Ingrediënten:
- 500 gr. magere hamlappen
- 50 ml. olie
- 2 uien
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel asem
- 3 dl. water
Bumbu:
- 2 daun salam
- 1 schijf laos
- 2 schijven djahe
- 1,5 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 theelepel ve-tsin
- zout
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de olie glazig. Voeg dan de bumbu toe en fruit deze ook mee. Blus het geheel met de asem opgelost in het water en laat het vlees dan 1 uur sudderen. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, plakken laos en djahé.
download