De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Rujak Ketimun
Komkommer met een pittige dressing
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 2 rode lomboks
- 2 rode rawits
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel azijn
- kwart theelepel trassi
- kwart theelepel petis
- kwart kopje water
Bereiding:
Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de lomboks, rawits en knoflook fijn. Maal de lomboks, rawits, knoflook, trassi, petis en suiker tot een grove pasta. Meng dit met de komkommer, azijn en het water. Laat het goed koud worden in de koelkast. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en strooi het over de komkommer vlak voor het opdienen.
download