Totaal recepten

2757 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Pindang Telor Masak Kecap

Gestoofde eieren in kruidige ketjapsaus


Ingrediënten:

- 10 eieren
- 1 ltr. bouillon
- 70 ml. ketjap manis
- 3 cm. laos
- 3 daun salam
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 3 theelepels zout

Bereiding:

Kook de eieren hard, laat ze in koud water schrikken en pel ze. Kneus de laos. Maal de sjalotjes, knoflook, ketumbar en zout tot een pasta. Verhit de olie in een pan en fruit de bumbu met de laos en daun salam tot het aroma vrijkomt. Voeg de eieren toe en schenk de ketjap manis en bouillon erbij. Breng het aan de kook en laat de saus inkoken tot een stroperige consistentie.

download