Tahu Campur Saus Merah

Frisse groenteschotel met tahu en pittige tomatensaus


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 150 gr. tauge
- 100 gr. sperzieboontjes
- 1 komkommer
- bawang goreng
- olie

Bumbu:

- 100 ml. water
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 lomboks
- 6 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels sambal lampung
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- vetsin

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes en frituur ze goudbruin in voldoende olie. Kook de boontjes beetgaar. Spoel de tauge af met kokend water en snijd de komkommer in plakjes. Maal de bumbu in de blender tot een saus. Breng de saus aan de kook en kook tot de gewenste dikte is bereikt. Meng de sperzieboontjes met de tauge en leg dit op een schaal. Leg de komkommerplakjes eromheen en verdeel de tahu over de groente. Schenk de saus over het gerecht en strooi de bawang goreng erover.

Tahu Campur Saus Merah