De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kacang Teri dan Tempeh
Kruidig gerecht met pinda's, tempeh en gedroogde vis
Ingrediënten:
- 200 gr. geroosterde pinda's
- 100 gr. tempeh
- 75 gr. ikan teri
- 40 gr. gula djawa
- 100 ml. water
- 4 lomboks
- 3 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel bawang goreng
- 2 theelepels asempasta
Bumbu:
- 3 teentjes knoflook
- 2 lomboks
- 2 rawits
- 2 sjalotten
- 1 eetlepel zout
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes en frituur ze goudbruin. Frituur de ikan teri krokant. Snijd de lomboks in ringen en bak ze krokant. Kneus de laos. Los de asempasta op in het water. Maal de bumbu tot een pasta en bak deze met de daun salam en laos tot het geurt. Voeg het asemwater, suiker en gula djawa toe en kook tot de suiker is opgelost en de saus is ingedikt. Voeg de ikan teri, pinda's en tempeh toe en roer alles goed door tot het helemaal droog is. Bestrooi het gerecht met de bawang goreng en de gebakken lombokringen.