De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Oseng-Oseng Tempeh
Tempeh en kouseband in een pittige saus
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 1 dl. water
- 10 slierten kouseband
- 6 groene lomboks
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel gula merah
- 1 theelepel zout
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken en daarna in repen. Snijd de kouseband stukken van ca. 2 cm. Snijd de sjalotten in dunne ringen, de lomboks in schuine ringen en de knoflook in dunne plakjes. Kneus de laos. Verhit een beetje olie en fruit de sjalotten, knoflook, laos en daun salam tot het begint te geuren. Voeg de kouseband, lomboks en tempeh toe en roerbak alles even mee. Voeg de ketjap, gula merah, zout en het water toe en laat het koken tot de kouseband beetgaar is. Kook de saus tot de gewenste dikte in.