De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kekian Udang
Gefrituurde garnalenrolletjes met sambal
Ingrediënten:
- 250 gr. gepelde garnalen
- 100 gr. tapiocameel
- 75 gr. bloem
- 50 ml. water
- 1 ei
- olie
- sambal lampung
Bumbu:
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel suiker
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Maal de bumbu tot een pasta. Voeg de garnalen, ei en water toe en blend dit tot een gladde massa. Meng het tapiocameel en de bloem door de garnalenpasta en zorg dat het meel goed is opgenomen. Neem 2 eetlepels beslag en vorm hier een rolletje van. Ga hiermee door tot je al het beslag hebt gebruikt. Verhit ruim olie en frituur de rolletjes mooi bruin. Serveer de Kekian Udang met de sambal.
download