Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kacang Panjang Sambal Kelapa
Kouseband en tauge bestrooid met pittige kokos
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor
Ingrediënten:
- 50 gr. tauge
- 1 bosje kouseband
- 1 kokosnoot
Bumbu:
- 15 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel asemwater
- kwart theelepel ve-tsin
Bereiding:
Snijd de kouseband in 10 cm. lange stukken en leg de tauge en lomboks in heet water. Rasp het kokosvlees en rooster dit lichtbruin in een droge koekenpan. Kook de kouseband beetgaar. Snijd de lomboks in ringen en de sjalotten in halve ringen. Verhit een beetje olie en fruit de lomboks, sjalotten en de trassi kort. Schep het uit de pan en maal de bumbu tot een gladde pasta. Meng dit goed met de geraspte kokos. Leg de kouseband en tauge op een schaal en verdeel de kokos er over.
Kacang Panjang Sambal Kelapa