De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kacang Panjang Sambal Kelapa
Kouseband en tauge bestrooid met pittige kokos
Ingrediënten:
- 50 gr. tauge
- 1 bosje kouseband
- 1 kokosnoot
Bumbu:
- 15 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel asemwater
- kwart theelepel ve-tsin
Bereiding:
Snijd de kouseband in 10 cm. lange stukken en leg de tauge en lomboks in heet water. Rasp het kokosvlees en rooster dit lichtbruin in een droge koekenpan. Kook de kouseband beetgaar. Snijd de lomboks in ringen en de sjalotten in halve ringen. Verhit een beetje olie en fruit de lomboks, sjalotten en de trassi kort. Schep het uit de pan en maal de bumbu tot een gladde pasta. Meng dit goed met de geraspte kokos. Leg de kouseband en tauge op een schaal en verdeel de kokos er over.
download