Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kacang Panjang Sambal Kelapa

Kouseband en tauge bestrooid met pittige kokos

Kacang Panjang Sambal Kelapa | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 50 gr. tauge
- 1 bosje kouseband
- 1 kokosnoot

Bumbu:

- 15 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel asemwater
- kwart theelepel ve-tsin

Bereiding:

Snijd de kouseband in 10 cm. lange stukken en leg de tauge en lomboks in heet water. Rasp het kokosvlees en rooster dit lichtbruin in een droge koekenpan. Kook de kouseband beetgaar. Snijd de lomboks in ringen en de sjalotten in halve ringen. Verhit een beetje olie en fruit de lomboks, sjalotten en de trassi kort. Schep het uit de pan en maal de bumbu tot een gladde pasta. Meng dit goed met de geraspte kokos. Leg de kouseband en tauge op een schaal en verdeel de kokos er over.

Kacang Panjang Sambal Kelapa