De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Sereh Sambal Ketjap
Gebakken forel in een hete ketjapsaus
Ingrediënten:
- 1 kg. forel
- 4 serehstengels
- 2 tomaten
- 1 kopje water
- 4 eetlepels ketjap manis
- sap van een citroen
Bumbu:
- 8 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de vis in moten, wrijf ze in met citroensap en laat dit een half uur intrekken. Bak de vis in hete olie bruin, maar niet helemaal gaar, laat de vis goed uitlekken. Snijd de sereh heel klein en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de sereh, tomaten, ketjap en water toe en breng dit aan de kook. Voeg de vismoten toe en stoof ze helemaal gaar.
download