De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Goreng Tempeh Renyah dan Gurih
Gefrituurde tempeh in een kruidig jasje met citroenblaadjes
Ingrediënten:
- 200 gr. rijstmeel
- 100 gr. tapiocameel
- 5 dl. santen
- 2 blokken tempeh
- 2 eieren
- olie
Bumbu:
- 7 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 10 daun djeruk purut
- 2 theelepels ketumbar
- zout
Bereiding:
Snijd de tempeh in dunne plakken. Verwijder de nerven van de daun djeruk purut en snijd de bladeren zeer fijn. Snipper de knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Meng de bumbu met het rijstmeel, tapiocameel, santen en eieren tot je een glad beslag hebt. Dompel de tempeh in het beslag en frituur ze in matig hete olie droog en krokant.
download