De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Tambang Puntir
Gefrituurde bruin met wit gedraaide koekjes
Ingrediënten:
- 575 gr. bloem
- 125 gr. poedersuiker
- 100 gr. tapiocameel
- 25 gr. cacaopoeder
- 2 dl. dunne santen
- 4 eieren
- halve theelepel baking soda
- halve theelepel zout
- olie
Bereiding:
Zeef de bloem, zout, tapiocameel, baking soda en poedersuiker een paar keer. Verdeel dit in tweeën en roer door een deel het cacaopoeder. Klop door elk deel 2 eieren en 1 dl. santen. Meng alles goed door elkaar tot een soepel deeg. Laat het deeg 20 min. rusten. Neem een eetlepel deeg en rol dat uit tot ca. 75 cm. lengte. Doe dat ook met het bruine deeg. Leg bruin en wit naast elkaar en draai de deegrolletjes om elkaar heen. Druk de uiteinden goed stevig aan elkaar vast en bak de koekjes in niet al te hete olie gaar.