De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Es Pisang Hijau Bubur Sumsum
Gestoomde groene banaan met kokospap en geschaafd ijs
Ingrediënten:
- 200 gr. rijstmeel
- 50 gr. suiker
- 4 dl. dunne santen
- 1 dl. aardbeiensiroop
- 0,5 dl. dikke santen
- 5 kleine bananen
- 1 theelepel pandanpasta
- kwart theelepel zout
- geschaafd ijs
Pap:
- 50 gr. rijstmeel
- 50 gr. suiker
- 5 dl. santen
- 2 daun pandan
- kwart theelepel zout
Bereiding:
Meng het rijstmeel met de dunne santen, suiker, zout en pandanpasta en breng het aan de kook. Zodra het dik is geworden haal je het van het vuur en laat je het afkoelen. Neem 5 porties deeg, druk het plat, leg er een banaan op en rol de banaan helemaal in het groene deeg. Breng een stomer aan de kook, stoom de rolletjes voor 10 min. en bestrijk ze steeds met de dikke santen.
Meng voor de pap alles door elkaar en breng het al roerend aan de kook tot het dik wordt. Laat het afkoelen. Snijd de gestoomde bananen in plakjes, verdeel de pap over kommen en leg de plakjes banaan er op. Schenk er siroop om heen en strooi er geschaafd ijs over.