De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bika Ambon Sederhana
Cake met limoenrasp en honingraat structuur
Ingrediënten:
- 250 gr. tapiocameel
- 250 gr. suiker
- 150 gr. rijstmeel
- 3,5 dl. dikke santen
- 1,5 dl. kokoswater
- 5 eidooiers
- 1 limoen
- halve theelepel vanille
- halve theelepel zout
Starter:
- 50 gr. bloem
- 1 dl. lauw water
- 2 theelepels droge gist
Bereiding:
Meng voor de starter de bloem met het water en gist goed door elkaar en laat het 15 min. gisten. Rasp de limoenschil in de santen en breng dit rustig aan de kook. Laat de santen afkoelen tot het lauw is. Mix de meelsoorten goed met het kokoswater, suiker, eidooiers, zout en vanillepoeder. Roer de starter en de santen door het meelmengsel en laat het ca. 3 uur afgedekt op een warme plek rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer een bakvorm van 20 cm. in met boter en leg een velletje ingevet bakpapier op de bodem. Schenk het beslag in de vorm en bak de bika ambon gaar en bruin. Test met een satehstokje of de cake gaar is.