De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bola Nasi Keju
Gefrituurde rijstballetjes met kippengehakt en cheddar
Ingrediënten:
- 300 gr. rijst
- 100 gr. kippengehakt
- 75 gr. geraspte cheddar
- 2 dl. bouillon
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie
Coating:
- 3 eieren
- bloem
- panko
Bereiding:
Hak de ui heel fijn, rasp de knoflook en fruit dit in wat olie even aan. Voeg het gehakt toe en bak het tot het van kleur verandert. Voeg de rijst en de cheddar toe en roer dit goed door. Schenk de bouillon er beetje bij beetje bij. Breng alles op smaak met peper, zout en suiker. Kook de rijst tot de bouillon is opgenomen. Draai het vuur uit en laat de rijst uitstomen. Neem een eetlepel rijst en vorm van de rijst een balletje. Klop de eieren los. Rol het balletje door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko. Laat de balletjes in de koelkast afkoelen en opstijven. Verhit olie en frituur de balletjes mooi bruin en krokant.