De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bola Ayam Udang Serabut
Krokante, gefrituurde balletjes van kip en garnalen
Ingrediënten:
- 250 gr. kip
- 250 gr. garnalen
- 3 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 2 eidooiers
- 2 eetlepels maïzena
- 1 theelepel sesamolie
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- droge mihoen
- olie om te frituren
Bereiding:
Maal de kip en de garnalen tot een gehakt. Rasp de wortel en de knoflook heel fijn. Verkruimel de droge mihoen op een bord. Meng alle ingrediënten, behalve de olie en de mihoen goed door elkaar en laat het mengsel in de koelkast stevig worden. Neem een eetlepel gehakt, vorm daarvan een balletje en rol het door de verkruimelde mihoen. Verhit de olie en frituur de balletjes mooi bruin en krokant.
download