De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Puding Marmer Roti Tawar
Broodpudding met een marmereffect
Ingrediënten:
- 130 gr. suiker
- 4 dl. water
- 3 dl. melk
- 3 sneetjes witbrood
- 1 zakje witte agar-agar
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 eetlepel cacaopoeder
Bereiding:
Spoel een puddingvorm om met koud water. Snijd het brood in stukken en los het cacaopoeder op in wat water. Maak met de blender een gladde massa van het brood, het water en de melk. Voeg de agar-agar en de suiker toe en roer het goed door. Breng de massa aan de kook. Neem de pan van het vuur, laat het wat afkoelen en roer de vanille er door.
Neem 2 eetlepels van het broodmengsel, roer de cacao er door tot je een egale, bruine massa hebt. Schenk de helft van de witte vla in de vorm, schenk de helft van de bruine vla er over en roer met een satehstokje door de vla, zodat er een marmereffect ontstaat. Schenk de rest van de witte en bruine vla in de vorm en roer weer met een satehstokje door de pudding om een marmereffect te krijgen. Laat de pudding volledig opstijven in de koelkast.