De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Tahu Tempeh Bakar
Gestoofde tofu en tempeh in een kruidige saus
Ingrediënten:
- 250 gr. tahu
- 250 gr. tempeh
- 2,5 dl. water
- 10 pangsitvellen
- 6 cm. kaneel
- 3 kruidnagels
- 3 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- halve nootmuskaat
- 6 eetlepels ketjap manis
- olie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Rasp de knoflook en wrijf de tempeh en tahu in met de knoflook en zout, laat dit een uur intrekken. Snijd de tempeh en tahu in plakken en frituur ze in hete olie goudbruin. Snijd de lente-ui in ringen en de pangsitvellen in repen. Frituur de pangsitvellen krokant. Rasp de nootmuskaat.
Maal voor de bumbu de sjalotten, knoflook, zwarte peperkorrels en zout tot een pasta. Bak de bumbu met de kaneel, nootmuskaat en kruidnagels in hete olie tot het geurt. Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg de tempeh en tahu toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de ketjap manis en lente-ui toe. Strooi de gebakken pangsitvellen over het gerecht.