De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Goreng Mentega
Gebakken garnalen in een rijke botersaus
Ingrediënten:
- 400 gr. grote garnalen
- 3 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 ui
- 1 limoen
- 3 eetlepels boter
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel ketjap asin
- 1 theelepel worcestersaus
- zout
- suiker
- peper
Bereiding:
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Pers de limoen uit en meng het sap met de garnalen en een snuf zout. Laat dit minimaal 15 min. intrekken. Verhit 3 eetlepels boter in een wok en bak de garnalen tot ze van kleur veranderen. Haal ze uit de wok en zet apart. Voeg wat extra boter toe en fruit de ui tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Doe de garnalen terug in de wok en voeg de ketjap manis, oestersaus, ketjap asin en worcestersaus toe. Roer alles goed door en breng op smaak met zout, suiker en peper. Stoof de garnalen gaar. Serveer met de lente-uitjes erover gestrooid.